cercetare de marketing

cercetare de marketing

Mesajde BuricelAnca » Mar Noi 10, 2009 12:55 pm

As dori sa realizez o cercetare de marketing privind piata cafelei din Romania. Studiul de caz il voi aplica pe piata brasoveana.Exista un numar optim de intrebari intr-un chestionar necesar acestui studiu?
BuricelAnca
 
Mesaje: 1
Membru din: Mar Noi 10, 2009 12:47 pm

Re: cercetare de marketing

Mesajde cristinad » Mar Noi 10, 2009 1:35 pm

Daca cercetarea vizeaza "piata cafelei din Romania", atunci un studiu de caz pe piata brasoveana nu este relevant, deoarece nu vei putea extrapola rezultatele obtinute in cazul consumului de cafea in municipiului Brasov la nivel national, putand exista diferente semnificative.
Sfatul meu este sa studiezi "piata cafelei"(ce anume vrei sa cunosti despre aceasta piata) doar la nivelul judetului Brasov, astfel incat esantionul sa fie reprezentativ. In cazul in care doresti totusi sa ai in vedere piata din Romania, esantionul va trebui sa includa mai multe judete in care tu vei aplica acel chestionar.
In ceea ce priveste numarul optim de intrebari dintr-un chestionar, acesta se stabileste in functie de nivelul de detaliere al informatiilor pe care doresti sa le obtii. De regula, este bine sa nu depaseasca 20-25 de intrebari.
cristinad
 
Mesaje: 29
Membru din: Dum Sep 20, 2009 2:21 pm


Înapoi la Strategii de Marketing

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron